Nume* 
Societatea 
Tel. 
Web 
Email* 
Mesaj* 
 


Toate drepturile rezervate - www.mediere-arad.ro

Mediere litigii de familie

Litigiile de familie ce pot fi supuse medierii sunt prevazute de legiuitor in mod explicit, prin dispozitii speciale.
Mediere litigii penale

Pe calea medierii penale pot fi solutionate conflictele izvorate din infractiuni pentru care raspunderea penala se inlatura prin retragerea plangerii .


Mediere litigii civile

Avantajele solutionari litigiului civil prin mediere, consta in principal in faptul ca solutia este una rapida, conforma cu vointa partilor, obtinuta cu costuri scazute.
Mediere litigii comerciale

Prin parcurgerea procedurii de mediere se deschide posibilitatea  rezolvarii rapide a conflictului, se deblocheaza rapid resursele


Medierea in litigii de munca

Litigiile de munca pot avea cauze obiective sau subiective, iar rezolvarea acestora cu celeritate pot aduce beneficii tuturor.

Medierea in litigii diverse

Medierea se poate aplica in majoritatea situatii conflictuale, pentru a se rezolva litigii dintre cele mai diverse.

Medierea in malpraxis

Medierea malpraxisului medical, o solutie care scuteste victimele medicilor de umilinte si timp pierdut.


Nu pot face obiectul medierii drepturile strict personale, cum sunt cele privitoare la statutul persoanei, precum şi orice alte drepturi de care părţile, potrivit legii, nu pot dispune prin convenţie sau prin orice alt mod admis de lege.
Avantajele  medierii

Medierea presupune o durata mai mica de timp decat solutionarea conflictului in instanta de judecata.
  Medierea reduce costurile de rezolvare a conflictelor.


1. Medierea este voluntara!

Partile aflate īn conflict nu pot fi constranse sa accepte procedura medierii. Acestea participa la mediere doar daca doresc si, totodata, au dreptul de a denunta contractul de mediere īn orice faza a procedurii.

2. Medierea este confidentiala!

Mediatorul este obligat sa pastreze confidentialitatea informatiilor de care ia cunostinta īn cursul activitatii sale de mediere, precum si cu privire la documentele īntocmite sau care i-au fost predate de catre parti pe parcursul medierii, chiar si dupa īncetarea functiei sale. Prin urmare, secretul profesional este o īndatorire fundamentala si primordiala a mediatorului, iar aceasta obligatie nu este limitata īn timp. Īncalcarea obligatiei de confidentialitate atrage raspunderea  disciplinara a mediatorului.

3. Medierea va apartine!

Solutionarea conflictului depinde exclusiv de acordul partilor, iar solutiile nu sunt elaborate de mediator, ci de catre cei aflati īn conflict.
Medierea permite gasirea de catre parti, cu ajutorul mediatorului, a unei solutii creative si eficiente de rezolvare a conflictului prin care nimeni nu pierde, toate partile cāstiga.
Īn principiu, partile  pot lua decizii mai bune cu privire la solutionarea conflictului acestora decāt o autoritate din afara si respecta  acordul cānd sunt direct responsabile pentru rezultatul negocierilor.
Mai mult, medierea nu va impune o anumita solutie sau hotarare. Totul sta in mainile dumneavoastra

4. Medierea presupune o durata mai mica de timp decat solutionarea conflictului in instanta de judecata!

Medierea permite o importanta economie de timp si evitatea stresului generat de un litigiu derulat īn fata instantei de judecata, deoarece procesele dureaza un timp relativ īndelungat. Prin mediere se ajunge, de regula, la o solutie īn doar cāteva ore si, pe de alta parte, partile evita astfel sa-si faca publice problemele īntr-o sala de judecata.

5. Medierea reduce costurile de rezolvare a conflictelor!

Medierea implica costuri semnificativ reduse fata de o procedura judiciara. Se evita cheltuielile de judecata, respectiv taxele judiciare de timbru, onorariile expertilor etc. Mai mult, daca pe parcursul unui proces civil, partile ajung la o īntelegere pe calea medierii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru platite pentru īnvestirea acesteia.

6. Medierea poate fi utilizata īn solutionarea unui spectru larg de conflicte!

Pot face obiectul medierii orice conflicte īn materie civila, comerciala, de familie, īn materie penala, precum si īn alte materii, īn conditiile prevazute de Legea nr. 192 din 16 mai 2006.
Solutionarea conflictelor prin mediere va degreva instantele de judecata de numeroase cauze deduse judecatii si va preīntampina initierea unor actiuni judecatoresti.

7. Medierea presupune comunicare si respect!

Medierea ajuta partile aflate īn conflict sa comunice īntre ele, comunicarea fiind premisa gasirii unei solutii a litigiului dintre parti. Medierea este flexibila, reda partilor controlul situatiei, le ajuta sa poarte un dialog constructiv si sa gaseasca solutii de rezolvare a conflictului.

8. Medierea este cea mai buna solutie!

Cu ajutorul ei, aveti sansa de a gasi o solutie convenabila pentru problema dumneavoastra,  solutie care sa va convina. Īntotdeauna ambele parti pleaca de la mediere multumite de solutia gasita, pentru ca ei sunt proprii judecatori ai propriei cauze, nimeni nu le impune o anumita solutie.