Nume* 
Societatea 
Tel. 
Web 
Email* 
Mesaj* 
 


Toate drepturile rezervate - www.mediere-arad.ro
Medierea in litigii civile

Avantajele solutionari litigiului civil prin mediere, consta in principal in faptul ca solutia este una rapida, conforma cu vointa partilor, obtinuta cu costuri scazute si asigura posibilitatea executarii silite a acesteia, fara alte formalitati.
Daca partile ajung la un acord se incheie un acord de mediere si un porces varbal de inchidere a medierii, care va fi prezentat instantei de judecata impreuna de catre parti, urmand a se pronunta o hotarare de expedient, cu caracter executoriu, in care se va mentiona intelegerea partilor, iar la cerere se va restitui taxa de timbru achitata pentru sesizarea instantei de judecata.
In situatia in care litigiul ce se doreste a fi stins pe calea medierii, se afla pe rolul unei instante judecatoresti, partile pot solicta suspendarea judecarii cauzei in vederea medierii conflictului, situatie in care partile se prezinta la mediator, unde vor semna un contract de mediere, dupa care  procesul de mediere poate incepe  pe loc sau se va programa  pentru o data ulterioara.

Pentru ce litigii puteti apela la serviciile unui mediator autorizat:
    * Granituiri,
    * Revendicari,
    * Pretentii,
    * Evacuari,
    * Obligatii de a face,
    * Raporturi locative,
    * Succesiuni,etc.


Mediere litigii de familie

Litigiile de familie ce pot fi supuse medierii sunt prevazute de legiuitor in mod explicit, prin dispozitii speciale.
Mediere litigii penale

Pe calea medierii penale pot fi solutionate conflictele izvorate din infractiuni pentru care raspunderea penala se inlatura prin retragerea plangerii .


Mediere litigii civile

Avantajele solutionari litigiului civil prin mediere, consta in principal in faptul ca solutia este una rapida, conforma cu vointa partilor, obtinuta cu costuri scazute.
Mediere litigii comerciale

Prin parcurgerea procedurii de mediere se deschide posibilitatea  rezolvarii rapide a conflictului, se deblocheaza rapid resursele


Medierea in litigii de munca

Litigiile de munca pot avea cauze obiective sau subiective, iar rezolvarea acestora cu celeritate pot aduce beneficii tuturor.

Medierea in litigii diverse

Medierea se poate aplica in majoritatea situatii conflictuale, pentru a se rezolva litigii dintre cele mai diverse.

Medierea in malpraxis

Medierea malpraxisului medical, o solutie care scuteste victimele medicilor de umilinte si timp pierdut.


Nu pot face obiectul medierii drepturile strict personale, cum sunt cele privitoare la statutul persoanei, precum şi orice alte drepturi de care părţile, potrivit legii, nu pot dispune prin convenţie sau prin orice alt mod admis de lege.