Nume* 
Societatea 
Tel. 
Web 
Email* 
Mesaj* 
 


Mediere litigii de familie

Litigiile de familie ce pot fi supuse medierii sunt prevazute de legiuitor in mod explicit, prin dispozitii speciale.
Toate drepturile rezervate - www.mediere-arad.ro
Mediere litigii penale

Pe calea medierii penale pot fi solutionate conflictele izvorate din infractiuni pentru care raspunderea penala se inlatura prin retragerea plangerii .
Mediere litigii civile

Avantajele solutionari litigiului civil prin mediere, consta in principal in faptul ca solutia este una rapida, conforma cu vointa partilor, obtinuta cu costuri scazute.
Mediere litigii comerciale

Prin parcurgerea procedurii de mediere se deschide posibilitatea  rezolvarii rapide a conflictului, se deblocheaza rapid resursele
Medierea in litigii de munca

Litigiile de munca pot avea cauze obiective sau subiective, iar rezolvarea acestora cu celeritate pot aduce beneficii tuturor.
Medierea in litigii diverse

Medierea se poate aplica in majoritatea situatii conflictuale, pentru a se rezolva litigii dintre cele mai diverse.Medierea in malpraxis

Medierea malpraxisului medical, o solutie care scuteste victimele medicilor de umilinte si timp pierdut.


Medierea  in  litigii  de  malpraxis

În ultima vreme auzim frecvent despre cazuri de malpraxis, cu reproşuri din toate părţile pentru medici, chiar fără să se ştie ce s-a întâmplat cu adevărat şi care este procedura pentru rezolvarea acestuia. Însă, puţini ştiu ce înseamnă malpraxisul şi că există metode facile pentru soluţionarea acestuia, precum medierea. 
Medierea cazurilor de malpraxis permite o importantă economie de timp si evitatea stresului generat de un litigiu derulat in fata instantei de judecata, deoarece procesele dureaza un timp relativ îndelungat. Prin mediere se ajunge, de regula, la o solutie în doar câteva ore. De asemenea, un avantaj important al medierii cazurilor de malpraxis constă în confidenţialitatea întregului proces.
Chiar daca, conform legii există obligaţia pentru medici să încheie asigurări de malpraxis, puţine companii de asigurări au despăgubit victimele malpraxisului. Calea obişnuită pentru soluţionarea malpraxisului este instanţa de judecată, cu procese care durează foarte mult, unde totul este public şi unde imaginea medicului este de multe ori afectată. Voi prezenta mai jos ce înseamnă malpraxisul, ce se întâmplă într-un caz de malpraxis şi cum poate fi soluţionat pe calea medierii.
Malpraxisul sau răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, sanitare şi farmaceutice poate exista singular sau împreună cu: 
       a) răspunderea juridică – penală sau/şi civilă 
       b) răspunderea disciplinară 
       c) răspunderea administrativă.   
Nu pot face obiectul medierii drepturile strict personale, cum sunt cele privitoare la statutul persoanei, precum şi orice alte drepturi de care părţile, potrivit legii, nu pot dispune prin convenţie sau prin orice alt mod admis de lege.